Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Yves Lannoy Rotary Mol : "€50.000 voor onze goede doelen, met dank!"

Rotary Mol

Gisteravond organiseerde Rotary Club Mol haar officiële uitreiking van de cheques aan haar goede doelen die het voorbije werkingsjaar op hun steun konden rekenen. 

Yves Lannoy, voorzitter Rotary Club Mol : "Het werd een zomerse heerlijke  BBQ bij onze hoofdsponsor van De Maatjes Derdaele die tevens gewaardeerde partner van één van onze leden is.

Rotary Club Mol blijft een erg actieve service club is die reeds meer dan 50 jaar bestaat.  Onze leden vormen een breed netwerk en hebben een breed netwerk, waardoor we de noden in de maatschappij detecteren en via onze connecties, door zelf de handen uit de mouwen te steken en dankzij de opbrengst van ons jaarlijks maatjesfestival deze doelgroepen op één of andere manier steunen. 

De opbrengst van het maatjesfestival 2023 was bijzonder groot, waardoor we ook meer dan andere jaren konden uitdelen, zo'n €50.000 in totaal. Vanuit onze club leggen we de nadruk op lokale noden. Zo kreeg VZW Kemp recent een groot bedrag, omdat zij geteisterd werden door een dramatische brand.

Een aantal lokale organisaties kunnen bijna jaarlijks rekenen op een zekere bijdrage, zoals Actie MIN Mol, Verkeersecucatief Centrum, Help brandwonden Kids enz.

Het voorbije jaar ontsprong in de schoot van onze club het opmerkelijke initiatief „Breek je Schild” waarbij door kunst het taboe rond de kwetsbaarheid van jongeren werd doorbroken. Uiteindelijk werd het een project dat de hulp kreeg van vele serviceclubs. 

Een aantal projecten in het buitenland konden ook op onze steun rekenen zoals Schima die zich inzet voor een thuis voor Kinderen in India, Rikolto voor een project voor duurzame rijst rekening houdend met de klimaatverandering en The House of Light dat therapieruimte en een bibliotheek kan bouwen dankzij onze gift voor de jongeren in Sri Lanka.  Hartelijk dank aan al onze sponsors, en al onze toffe 'Rotariërs' voor hun tomeloze inzet", besluit een zeer gelukkige voorzitter Yves Lannoy met z'n dynamisch RC-team.  - Rc Mol 23-24 - info@ballonnetjevaren.be

 

Rotary Mol

Deel dit artikel